Miért használjon betonfestéket?

AkropoL – AkropoN

 

Betonfesték:

mert a betonszerkezeteknek jár a betonfesték! Alakítsa ki betonpadlójának, szerkezetei elemeinek exkluzív megjelenését és egyúttal védelmét is!

 

Miért használjon betonfestéket?

A beton az egyik leggyakrabban használt építőanyag, ami időtállóságának, ellenállóságának és könnyű felhasználhatóságának köszönheti népszerűségét. Bár közkedvelt, a beton átfestésére csak kevesen gondolnak, pedig a betonfelület védelme legalább annyira fontos, mint minden más felületé.
A homlokzat, a kerítés, a lépcső, a támfalak, a padló vagy azok betonelemei sokkal tovább kitartanak, ha alapozzuk és festjük őket, a betonfestéknek köszönhetően ugyanis nem tudja kikezdeni az időjárás (fagy, hőség) a piszok, a levegőben található szén-dioxid, illetve a korróziót okozó vegyi anyagok. A festék véd a nedvességgel kéz a kézben járó penész, gomba, moha, alga és zuzmó ellen is. További nem mellékes körülmény, hogy a festett felület könnyebben tisztítható és esztétikus is.

Ápol és eltakar: A betonfesték

Mindegy, a beton melyik fajtájával van dolgunk, a betonfesték kiválóan működik, a festékbevonat ugyanis növeli a felület vízhatlanságát és hézagmentességét. Fontos a jó választás, mert ma már speciális festéket hordhatunk fel a padlóra, lábazatra, kerítésre, erős mechanikai behatásnak kitett felületekre.

A szürkeségnek vége: a beton is lehet színes betonfestékkel

Ugyan a beton hallatán a legtöbben a szürke színre asszociálunk, a betonfesték színpalettája végtelen: sárga, zöld, fehér, fekete, bézs, de ha épp úgy szeretnénk, pirosra is festhetjük a betonfelületet. A festéket felvihetjük ecsettel, hengerrel és festékszóróval.
Festés során számolni kell azzal, hogy a beton kisebb, nagyobb mértékben porózus, éppen ezért a felületet festés előtt tisztítani, csiszolni, portalanítani, szárítani kell, hogy a festék meg tudjon tapadni rajta. Mindegy hány rétegben hordjuk fel a festéket (minimum 2 ajánlott), a száradási időt minden réteg esetében ki kell várni. Feltétlen szükséges, festés előtt alapozni amire a felhasználási útmutatóban is kitérünk.
Kiadóssága 1kg = 7nm / 1 rétegben, alapozó AkropoN javasolt.

AkropoL betonfesték

Vizes diszperziós műgyanta kötőanyagú lábazat, beton és palafesték

Akropol betonfesték

Általános tulajdonságok

Az Akropol vizes diszperziós, akrilát kopolimer bázisú, gyárilag színezett, gyorsan száradó díszítő és felületvédő bevonóanyag. A belőle készült bevonat fagyálló, kopásálló, hosszú élettartamú.

Alkalmazási terület

A festék külső és belső térben egyaránt alkalmazható. Előnyös tulajdonsága alapján javasoljuk lábazatok, palából készült tetőfedő elemek (hullámpala, síkpala), beton, cementvakolat és cementkötésű faforgácslapok díszítő és védő festésére.

AkropoN padlófesték

Rugalmas padlófesték

Akropon padlófesték

Általános tulajdonságok

Kül- és beltérben egyaránt használható.

Jól tapad beton, betonyp, tégla, vakolat, fa, pala és különböző kőburkolat felületén.

Alkalmazási terület

Alkalmazható járda, lépcső, terasz, gépkocsi beálló, épület és kerítéslábazat állagmegóvó, dekoratív festésre, valamint beltérben kisebb forgalmú helyiségek (pl. kamra, padlásfeljáró, különböző tároló, barkácsműhely) padlójának átfestésére.

Olaj-, benzin- és só állósága miatt kifejezetten alkalmas kis forgalmú garázsok, gépkocsi tárolók padlójának dekoratív, jól tisztítható bevonására.

TIPP:

Betonlakkal történő átfestés esetén a bevonat kopásállósága és tartóssága a többszörösére növelhető!

1 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük