Diszlazúr | A minőségi favédő és díszítő rendszer!

Miért fontos a favédelem?

Mit jelent a favédelem?

Miért kell alapozó a fára?

Miben más a diszlazúr?

Diszlazur

Az időjárás viszontagságai az „élő” anyagnak számító faanyagot igen hamar károsítják. A kezeletlen fa nagyon gyorsan öregszik, összeszárad, berepedezik vagy rothad, gombásodik és elszíneződik. A megfelelően kezelt és karbantartott fa viszont hosszú időn keresztül megőrzi szilárdságát és szépségét. Érdemes figyelemmel és hozzáértéssel, jó anyagok felhasználásával ( diszlazúr ) megőriznünk ezt az értékes, nemes matériát.

A faanyag védelmét bevonatrendszerben kell megvalósítani. A bevonatrendszer alapját képezi a pórustömítés, impregnálás, és a favédőszerrel való kezelése, vagyis a konzerválást jelentő farontó gombák és férgek elleni anyagok (biocid anyagok) bejuttatása a fa szerkezetébe. A fedőréteggel az időjárás károsító hatásai az UV sugárzás, az erős felmelegedéssel járó kiszáradás és a nedvesség ellen kell védekezni. Ez a fedőbevonat lehet színtelen lakk, színes vagy színtelen lazúr.

Gyakori hiba, hogy a fedőbevonatok alá nem tartják fontosnak a favédőszerek használatát, pedig lényegesen hosszabb élettartamúak a fedőbevonatok egy kezelt fán, mint egy kezeletlenen. A fa sajátos és aktív vízháztartását a favédő anyagok segítenek megőrizni. A faanyag védelmével kapcsolatban is célszerű figyelembe venni azt az általános igazságot, miszerint a megelőzés sokkal hatékonyabb, olcsóbb és gyorsabb, mint a kialakult hibák megszüntetése, ezért is érdemes nagy gondot fordítani a fa védelmére.
A gondosan kezelt fafelületek hosszan tartó örömet szereznek időtállóságukkal és szépségükkel.
Köszönet a fának… Diszlazúr

 

Általános tulajdonságok

Diszlazur szinek 4

A Diszlazúr favédő és díszítő bevonórendszer korszerű, vizes diszperziós alapú rendszer. A bevonatrendszerrel megelőzhető a farontó gombák kártétele és biztosítható az időjárás elleni tartós védelem. A kialakított bevonat nem takarja el a fa természetes erezetét. Víztaszító, így a bevonatról a csapó eső lepereg. Jó blokkállósága következtében több rétegű felhordás esetén, szoros illesztésnél sem tapad.
Több mint 10 év felhasználási tapasztalat alapján, a szakszerűen kivitelezett bevonatra – egyedülálló módon – 10 év garanciát vállalunk.

Felépítés

A bevonatrendszer az alábbi termékekből épül fel.

Diszlazúr+ alapozó

A rendszerben a favédőszer funkciót látja el. Finom részecskeméretű vizes diszperziós poliakrilát kötőanyagot és a farontó gombákkal szemben hatékony fungicid, valamint a farontó rovarok megtelepedését gátló inszekticid szereket tartalmaz. A kis részecskeméretű kötőanyag lehetővé teszi a faanyag kellő mélységig történő impregnáló alapozását, ill. biztosítja a bevonóréteg jó fogadását.

Diszlazúr bevonó

Vizes diszperziós poliakrilát kötőanyagot, valamint megfelelő színtartósságot biztosító speciális fény- és öregedésálló lazúrpigmenteket tartalmaz. Esztétikus, selyemfényű bevonatot ad, fokozza a favédőszer hatásosságát és védi a faanyagot az időjárás hatásaival szemben.

Színválaszték

aranysárga, tölgy, teak, dió, olajkőris, paliszander, fenyőzöld, ébenfekete, mandula/cseresznye, mahagóni, gesztenye, kukoricasárga, meggybordó, fehér, színtelen, mohazöld, kék, galambszürke, vulkánszürke

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük