Soriflex folyékony fólia

SORIFLEX 1K a folyékony fólia

Miért fontos a víz szigetelés?
Hol alkalmazzuk a folyékony fóliákat?

A víz szigetelés fontossága ma már az építkezők körében megkérdőjelezhetetlen. A szivárgó víz nagy mértékű bosszúságot okoz, ami a megelőző védelemmel (pl. folyékony fólia ) elkerülhető. Az utólagos szigetelés költséges és macerás is egyben, ezért fontos ebben az esetben is már az építkezés kezdetén gondoskodni a védelemről.

Folyékony fólia

Fontosabb alkalmazási területei a következők:

 • fürdőszobák, zuhanyzók csapóvíz elleni szigetelésére
 • erkélyek, teraszok, tetőteraszok víz szigetelésére kerámiaburkolat fektetése előtt,
 • uszodák, medencék szigetelésére,
 • pincék külső, belső falainak szigetelésére,
 • alaptestek, támfalak védőbevonataként,
 • káros környezeti hatásoknak kitett (sóknak, szulfátoknak) betonszerkezetek védelmére

A SORIFLEX előnye, hogy a felületére közvetlenül lehet burkolatot fektetni. A bedolgozása rendkívül egyszerű és glettvas segítségével könnyen megoldható. Takarékos, hiszen a kiegyenlített felületre csupán egy-két milliméteres réteg felhordása válik szükségessé. A sarkok további vízzáró kapcsolatát a SORIFLEX hajlat szalag beépítésével tehetjük biztonságossá.
A SORIFLEX kapható egy komponensű szálerősített beltéri használatra fejlesztett és két komponensű kültéri és beltéri használatra egyaránt használható változatban. Kimagasló szerepet tölt be a medence technológiában is.

 

A folyékony fólia tulajdonságai

A SORIFLEX 1K folyékonyfólia oldószermentes, vizes diszperziós kötőanyagú, egykomponensű és kenhető víz szigetelő anyag. Könnyen felhordható ecsettel, hengerrel vagy simítóval. Környezetkímélő, az egészséget nem veszélyeztető termék. Megkötött állapotban rugalmas, a repedéseket 1,0-1,5 mm-ig áthidalja. Belső térben, üzemi víz elleni szigetelésre alkalmazható hidegburkolat alá.

A folyékony fólia alkalmazási terület

Csak belső terekben használható!

Lakóépületek nedves helyiségeiben (zuhanyozók, fürdőszobák, konyhák, stb.) nedvesség, üzemi és használati víz elleni szigetelésre.
Nedvességre érzékeny, erősen szívóképes felületekre (gipsz válaszfalak, faforgácslapok, betonyp és eternitlapok) burkolás előtti védelmére.
Ásványi felületekre (mész-cement vakolat, beton, gázbeton, mészhomoktégla).

A termék előnyei

Vízzáró, megvédi a burkolat alatti nedvességre érzékeny alapfelületeket. Felhasználásra kész, semmiféle további adalékanyagot nem igényel, könnyen felhordható. Környezetkímélő, vizes bázisú, oldószermentes. Repedésáthidaló, a meglévő és utólag jelentkező repedéseket eltömíti ill. áthidalja, kb. 1,0-1,5 mm-ig. Közvetlenül burkolható, a szigetelés külön védelmet nem igényel.

Felhasználás

A folyékony fólia felvitele előtt az alapot elő kell készíteni: Az alapnak tisztának, szilárdnak, festékmaradványoktól mentesnek kell lennie. Szükség esetén mechanikailag meg kell tisztítani a felületet nagynyomású vízzel, drótkefével vagy homokszórással. Erősen szívóképes felületet először Soripon alapozóval vagy Barra Emulzióval kell a termékismertetőkben előírtak szerint alapozni. A fóliaszigetelést az alapozó száradása után hordhatjuk fel.

A folyékony fólia felhordása

SORIFLEX 1K folyékonyfóliát hígítatlanul, hengerrel, ecsettel vagy simítóval kell teljes fedéssel, 2 rétegben felhordani a felületre.

Kb. 3 órai száradás után lehet a második réteget felhordani. A száradási idő nagymértékben függ az alapfelület és a légtér hőmérsékletétől, nedvességtartalmától és a szellőztetés hatásfokától. A padlóösszefolyókat és csőáttöréseket hálóerősítéssel – a szakmai előírásoknak megfelelően – Soriton F ragasztóhabarcsba ágyazva kell kialakítani, majd a második réteggel lefedni.

A teljes száradás után (kb. 24 óra), a szigetelésre kizárólag rugalmas ragasztóval (célszerűen SORITON F, vagy Soriton Flex 2K-val) lehet csempézni. (Nem szoros illesztéssel, sarkokban, éleknél rugalmas tömítéssel.)

Anyagszükséglet

kb. 1,6 kg/m2 két rétegben, összesen

Műszaki jellemzők

Külső: sárgás-fehér folyadék
Sűrűség kg/m3 min.: 1426
Szárazanyag tartalom m/m%: min.: 70
Konzisztencia: kenhető
Bedolgozhatóság: nem korlátozott
Nyitott idő, bőrösödés kezdete: 15-20 perc
Felhasználható: + 6 °C felett
1. réteg nedves vastagsága: 0,5 mm
Száradási idő: kb. 3 óra
2. réteg nedves vastagsága: 0,5 mm
Száradási idő kb.: 3 óra
Tapadószilárdság 28 nap (flexibilis ragasztóval): >1,0 MPa
Repedésáthidaló képesség: min.: 2 mm
Vízzáróság: 0,5 bar nyomáson vízzáró
Páradiffúziós jellemzők
-egyenértékű légrétegvastagság: 0,57 m
-páradiffúziós együttható (μ): 380

Akropol betonfesték

Miért használjon betonfestéket?

AkropoL – AkropoN

 

Betonfesték:

mert a betonszerkezeteknek jár a betonfesték! Alakítsa ki betonpadlójának, szerkezetei elemeinek exkluzív megjelenését és egyúttal védelmét is!

 

Miért használjon betonfestéket?

A beton az egyik leggyakrabban használt építőanyag, ami időtállóságának, ellenállóságának és könnyű felhasználhatóságának köszönheti népszerűségét. Bár közkedvelt, a beton átfestésére csak kevesen gondolnak, pedig a betonfelület védelme legalább annyira fontos, mint minden más felületé.
A homlokzat, a kerítés, a lépcső, a támfalak, a padló vagy azok betonelemei sokkal tovább kitartanak, ha alapozzuk és festjük őket, a betonfestéknek köszönhetően ugyanis nem tudja kikezdeni az időjárás (fagy, hőség) a piszok, a levegőben található szén-dioxid, illetve a korróziót okozó vegyi anyagok. A festék véd a nedvességgel kéz a kézben járó penész, gomba, moha, alga és zuzmó ellen is. További nem mellékes körülmény, hogy a festett felület könnyebben tisztítható és esztétikus is.

Ápol és eltakar: A betonfesték

Mindegy, a beton melyik fajtájával van dolgunk, a betonfesték kiválóan működik, a festékbevonat ugyanis növeli a felület vízhatlanságát és hézagmentességét. Fontos a jó választás, mert ma már speciális festéket hordhatunk fel a padlóra, lábazatra, kerítésre, erős mechanikai behatásnak kitett felületekre.

A szürkeségnek vége: a beton is lehet színes betonfestékkel

Ugyan a beton hallatán a legtöbben a szürke színre asszociálunk, a betonfesték színpalettája végtelen: sárga, zöld, fehér, fekete, bézs, de ha épp úgy szeretnénk, pirosra is festhetjük a betonfelületet. A festéket felvihetjük ecsettel, hengerrel és festékszóróval.
Festés során számolni kell azzal, hogy a beton kisebb, nagyobb mértékben porózus, éppen ezért a felületet festés előtt tisztítani, csiszolni, portalanítani, szárítani kell, hogy a festék meg tudjon tapadni rajta. Mindegy hány rétegben hordjuk fel a festéket (minimum 2 ajánlott), a száradási időt minden réteg esetében ki kell várni. Feltétlen szükséges, festés előtt alapozni amire a felhasználási útmutatóban is kitérünk.
Kiadóssága 1kg = 7nm / 1 rétegben, alapozó AkropoN javasolt.

AkropoL betonfesték

Vizes diszperziós műgyanta kötőanyagú lábazat, beton és palafesték

Akropol betonfesték

Általános tulajdonságok

Az Akropol vizes diszperziós, akrilát kopolimer bázisú, gyárilag színezett, gyorsan száradó díszítő és felületvédő bevonóanyag. A belőle készült bevonat fagyálló, kopásálló, hosszú élettartamú.

Alkalmazási terület

A festék külső és belső térben egyaránt alkalmazható. Előnyös tulajdonsága alapján javasoljuk lábazatok, palából készült tetőfedő elemek (hullámpala, síkpala), beton, cementvakolat és cementkötésű faforgácslapok díszítő és védő festésére.

AkropoN padlófesték

Rugalmas padlófesték

Akropon padlófesték

Általános tulajdonságok

Kül- és beltérben egyaránt használható.

Jól tapad beton, betonyp, tégla, vakolat, fa, pala és különböző kőburkolat felületén.

Alkalmazási terület

Alkalmazható járda, lépcső, terasz, gépkocsi beálló, épület és kerítéslábazat állagmegóvó, dekoratív festésre, valamint beltérben kisebb forgalmú helyiségek (pl. kamra, padlásfeljáró, különböző tároló, barkácsműhely) padlójának átfestésére.

Olaj-, benzin- és só állósága miatt kifejezetten alkalmas kis forgalmú garázsok, gépkocsi tárolók padlójának dekoratív, jól tisztítható bevonására.

TIPP:

Betonlakkal történő átfestés esetén a bevonat kopásállósága és tartóssága a többszörösére növelhető!

Diszlazur

Diszlazúr | A minőségi favédő és díszítő rendszer!

Miért fontos a favédelem?

Mit jelent a favédelem?

Miért kell alapozó a fára?

Miben más a diszlazúr?

Diszlazur

Az időjárás viszontagságai az „élő” anyagnak számító faanyagot igen hamar károsítják. A kezeletlen fa nagyon gyorsan öregszik, összeszárad, berepedezik vagy rothad, gombásodik és elszíneződik. A megfelelően kezelt és karbantartott fa viszont hosszú időn keresztül megőrzi szilárdságát és szépségét. Érdemes figyelemmel és hozzáértéssel, jó anyagok felhasználásával ( diszlazúr ) megőriznünk ezt az értékes, nemes matériát.

A faanyag védelmét bevonatrendszerben kell megvalósítani. A bevonatrendszer alapját képezi a pórustömítés, impregnálás, és a favédőszerrel való kezelése, vagyis a konzerválást jelentő farontó gombák és férgek elleni anyagok (biocid anyagok) bejuttatása a fa szerkezetébe. A fedőréteggel az időjárás károsító hatásai az UV sugárzás, az erős felmelegedéssel járó kiszáradás és a nedvesség ellen kell védekezni. Ez a fedőbevonat lehet színtelen lakk, színes vagy színtelen lazúr.

Gyakori hiba, hogy a fedőbevonatok alá nem tartják fontosnak a favédőszerek használatát, pedig lényegesen hosszabb élettartamúak a fedőbevonatok egy kezelt fán, mint egy kezeletlenen. A fa sajátos és aktív vízháztartását a favédő anyagok segítenek megőrizni. A faanyag védelmével kapcsolatban is célszerű figyelembe venni azt az általános igazságot, miszerint a megelőzés sokkal hatékonyabb, olcsóbb és gyorsabb, mint a kialakult hibák megszüntetése, ezért is érdemes nagy gondot fordítani a fa védelmére.
A gondosan kezelt fafelületek hosszan tartó örömet szereznek időtállóságukkal és szépségükkel.
Köszönet a fának… Diszlazúr

 

Általános tulajdonságok

Diszlazur szinek 4

A Diszlazúr favédő és díszítő bevonórendszer korszerű, vizes diszperziós alapú rendszer. A bevonatrendszerrel megelőzhető a farontó gombák kártétele és biztosítható az időjárás elleni tartós védelem. A kialakított bevonat nem takarja el a fa természetes erezetét. Víztaszító, így a bevonatról a csapó eső lepereg. Jó blokkállósága következtében több rétegű felhordás esetén, szoros illesztésnél sem tapad.
Több mint 10 év felhasználási tapasztalat alapján, a szakszerűen kivitelezett bevonatra – egyedülálló módon – 10 év garanciát vállalunk.

Felépítés

A bevonatrendszer az alábbi termékekből épül fel.

Diszlazúr+ alapozó

A rendszerben a favédőszer funkciót látja el. Finom részecskeméretű vizes diszperziós poliakrilát kötőanyagot és a farontó gombákkal szemben hatékony fungicid, valamint a farontó rovarok megtelepedését gátló inszekticid szereket tartalmaz. A kis részecskeméretű kötőanyag lehetővé teszi a faanyag kellő mélységig történő impregnáló alapozását, ill. biztosítja a bevonóréteg jó fogadását.

Diszlazúr bevonó

Vizes diszperziós poliakrilát kötőanyagot, valamint megfelelő színtartósságot biztosító speciális fény- és öregedésálló lazúrpigmenteket tartalmaz. Esztétikus, selyemfényű bevonatot ad, fokozza a favédőszer hatásosságát és védi a faanyagot az időjárás hatásaival szemben.

Színválaszték

aranysárga, tölgy, teak, dió, olajkőris, paliszander, fenyőzöld, ébenfekete, mandula/cseresznye, mahagóni, gesztenye, kukoricasárga, meggybordó, fehér, színtelen, mohazöld, kék, galambszürke, vulkánszürke

 

Monarch zsindely 1

Új termék a palettánkon | Monarch zsindely

Monarch bitumenes zsindely

Monarch zsindely 2

A Monarch zsindely maximális biztonságot és tartósságot kínál. Alakját tekintve téglalap alakú AAP-val módosított tetőzsindely, amely a klasszikus színekben elérhető.

1.500 g/m2 APP modifikált bitumennel

Minden IKO termékünk rendelkezik ETA minősítéssel, amely garanciát ad a megfelelő gyártásra és kimagasló minőségre. Az IKO Monarch gyártási technológiája révén új szintre emelték a zsindelyt, mint tetőfedő anyagot.

Ezt a prémium tetőzsindelyt 1.500 g APP hozzádaásával gyártják négyzetméterenként. Az APP (Ataktikus Polipropilén Polimer)-vel gyártott zsindelyeknek nagyon sok előnyük van a hagyományos gyártási technológiával gyártott társaikhoz képest.

Az APP modifikálás kiváló UV védelmet biztosít

Monarch zsindely 1

Az APP-vel módosított zsindelyek egyik nagy előnye az UV sugárzással szembeni védelem. Természetesen a színes granulátumoknak köszönhetően az összes IKo tetőzsindely véd valamelyest az UV sugárzás ellen. Azzal, hogy hozzáadunk 1.500 g/m2 APP-t még tovább növeljük a zsindely UV ellenálló képességet. Ez az oka, hogy a gyártó 25 év garanciát vállal a Monarch zsindelyekre.

Magas mechanikai védelem

További fontos előnye a Monarch tetőzsindelyeknek, hogy nagyon magas mechanikai ellenállással rendelkezik. A zsindely szakítószilárdsága 1000N/50mm, amely kimagaslóvá teszi az IKO tetőzsindelyek között. A Monarch szögkitépési képessége még a szakítószilárdságánál is lenyűgözőbb, ugyanis 165N a regisztrált átlag. Az IKO Monarch egy tartós és biztonságos választás bármilyen épületre.

A Monarch tetőzsindely előnyei:

Monarch zsindely 1

– Ez a termék fejlesztett, prémium polymermódosított bitumennel lett gyártva.
– Vastagabb, ellenállóbb zsindely
– Kivételes a hidegen hajlíthatósága
– Ellenáll a meleg hőmérsékletnek
– Ellenáll az extrém időjárásnak
– Extrém hosszú élettartam az APP modifikált bitumennek köszönhetően

 

 

 

 

 

Felrakási útmutató
1, A fogadó felületet fedd le vízzáró IKO alátétlemezzel.
2, Rögzítsd a zsindelyt zsindelyszöggel.
3, Négyzetméterenként kb. 35 szegre lesz szükséged.
4, A gerincek és élgerincek fedéséhez használjon Superglass 3TAB zsindelyeket.
5, Eresz-, orom- falszegély, illetve a kémény körüli terület fedéséhez bádogozás szükséges.

Kiegészítő termékek:

OSB

Zsindely szeg

– IKO Shingle Stick bitumenes zsindely ragasztó

Armourbase polipropilénes alátétlemez 

Minden, amit a bitumenes zsindelyről tudni akartál!

Superglass Biber zsindely

A téglány vágású IKO Superglass 3T és IKO Superglass Biber ideális belépő kategóriás zsindelyek. A Superglass bitumenes zsindely ár a többi termékhez képest kedvezően alakul. A könnyű felrakás teszi profi zsindellyé ezt a terméket a tetőfedők és a lelkes amatőrök számára egyaránt. Termékkínálatunkat ide kattintva éred el.

zsindely, bitumenes zsindely, zsindely ár

 

Bármilyen tetőre

Az IKO Superglass Biber hódfarkú bitumenes zsindely egy elérhető tetőzsindely. Az alakja révén minden tetőn jól mutat legyen az kicsi vagy nagy. A bitumenes zsindely ár aknak köszönhetően ez egy nagyon jó befektetés bármilyen tetőhöz, legyen az egy új tető vagy egy régi felújítása. Természetesen a professzionális tetőfedők is használják a professzionális tetők fedésére. Minden Superglass Biber bitumenes zsindelyre 15 gyártói garanciát vállal az IKO. Ha egy egyszerű, de szép tetőt szeretne akár kisebb épületeire, akkor ez a megfelelő megoldás. Az IKO Superglass Biber jól fog mutatni a kerti szaletlin, a felújított fészeren, a medence feletti féltetőn és még sok más épületen.

 

zsindely, bitumenes zsindely, zsindely ár

 

Kiváló üvegfátyol

Amikor tetőt építünk az egyik fontos tényező a védelem. Bár Az IKO Superglass Biber egy gazdaságos bitumenes tetőzsindely, mégis megfelelő minőséget és védelmet biztosít tetőjének. Köszönhetően annak, hogy üvegfátyol betétet tartalmaz könnyedén megfelel az EN szabványnak. Ez a technológia erős és tartós tetőzsindelyt eredményez, amely ellenáll akár a durva éghajlati viszonyoknak is. Amíg a papírbetétes zsindelyek felszívják a vizet, az IKO üvegfátyolos technológiája révén a legjobb vízzárást biztosít az Ön tetőjének.

 

zsindely, bitumenes zsindely, zsindely ár

 

A Superglass Biber bitumenes zsindely ár az egyik nagy előnye

– Csúcsminőségű üvegfátyolra épített, magas minőségű bitumenes, 3 rétegű zsindely
– A legszélesebb körben használt zsindely
– Kimagasló ár/érték arány
– Magas fakulási ellenállás

 

 

 

 

Felrakási útmutató

1, A fogadó felületet fedd le vízzáró IKO alátétlemezzel.
2, Rögzítsd a terméket zsindelyszöggel.
3, Négyzetméterenként kb. 35 szegre lesz szükséged.
4, A gerincek és élgerincek fedéséhez használjon Superglass 3TAB zsindelyeket.
5, Eresz-, orom- falszegély illetve a kémény körüli terület fedéséhez bádogozás szükséges.

Kiegészítő termékek:

OSB

Zsindely szeg

– IKO Shingle Stick bitumenes zsindely ragasztó

Armourbase polipropilénes alátétlemez 

 

Bochemit QB Profi

Magas hatásfokú univerzális töményített szer, mely mindennemű építkezési fűrészanyag, beleértve a tetőszerkezeteket is, hosszantartó védelmére szolgál penészek, fakárosító gombák és fakárosító rovarok ellen.

Felhasználható beltéren és kültéren egyaránt mindennemű építkezési fűrészárura, tetőszerkezetekre.

A szer felvitele történhet:
 • mázolással
 • szórópisztollyal
 • áztatással
 • injekciózással
 • A szer külső megjelenési formája:
 • színtelen
 • barna
 • zöld
 • sárga
A szer kiadóssága:
1 kg töményített szer = 50 m2 (faanyag a beltérben)
1 kg töményített szer = 25 m2 (faanyag a kültérben – csak megfelelő fedő festékréteggel)

Hatóanyagok
: alkil dimetil benzil ammónium klorid – 18%, bórsav – 18%
A védelem élettartama:
Beltér: korlátlan ideig
Kültér: min. 5 év, ezt követően kétévente ellenőrizni a védelem állapotát

Kiszerelés:
5, 15, 50, 500 kg
Felhasználhatósági ideje:
36 hónap