Kérjen ajánlatot kollégáinktól!

A faanyagok kártevői a gombák, rovarok, szúk, kopogóbogarak. Szolgáltatásaink között szerepel a fa védelme, impregnálása kártevők, penészesedés ellen. Tudunk akár bérmártást is vállalni. A faanyagok felületkezelése  hagyományos áztatási technológiával, TETOL nevű szerrel történik.

A fa impregnálás közben elkövetett egyik súlyos hiba, hogy a nedves faanyagot próbálják kezelni rovar és gomba ellen.

Mi okozhat problémát a fa impregnálás közben?

A merülő kádba áztatott faanyag nem szívja fel az impregnáló szert, így csupán minimálisan, a faanyag felületén alakul ki a védelem. Ez azért probléma, mert idővel sokkal hamarabb múlik el a fa impregnálás hatása és a kártevők elkezdik beenni magukat a fa szerkezetébe.

A másik fennálló probléma az eső közbeni impregnálás, vagy impregnálás után esőn tartott faanyag. A fa teljes száradásához akár napok is kellenek. Esős időben az impregnáló szert részben kimoshatja a faanyagból és így gyengül az ellenálló képessége.

Egy másik fontos tényező, hogy a fa ne legyen bevonva semmilyen lakkal, festékkel vagy impregnálóval. Amennyiben ezek az anyagok láthatóak a fa felületén, úgy mindenképp szükség van csiszolásra. E nélkül az impregnáló anyag nem hatol be a fa szerkezetébe.

Természetesen mi figyelünk ezekre a tényezőkre. Folyamatosan mérjük az áztató kádban lévő fa impregnáló szer koncentrációját.

Amennyiben szeretne velünk impregnáltatni, kérem keresse fel kollégáimat a +36 70 368 2587 -es telefonszámon, vagy kérjen ajánlatot az info@szekelyfatelep.hu mail címen.